قلمستان اندیشه

موضوعات دینی، علمی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی

قلمستان اندیشه

موضوعات دینی، علمی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی

موضوعات، دینی، علمی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی طرح و توضیح داده می شود.

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

پیامد های خرید اجناس خارجی

دوشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۰۴:۰۲ ب.ظ
پیامد های خرید اجناس خارجی
به خبر زیر دقت کنید و سپس تصمیم بگیرید.
 
 رئیس‌اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل با انتقاد از تأخیر ۱۴ ماهه سازمان حمایت در اعلام اسامی شرکت‌های متخلف در پیش فروش خودرو، گفت: واردکنندگان خودرو به جای سود 10درصدی سود 100 درصدی بردند!
سعید مؤتمنی در گفت‌ و گو با فارس، با‌اشاره به اعلام نام 7 شرکت از سوی سازمان حمایت به عنوان شرکت‌های متخلف در پیش‌فروش خودرو، اظهار داشت: طبق مصوبه 18 فروردین 95 دولت، شرکت‌هایی می‌توانند برای پیش‌‌فروش خودرو اقدام کنند که دارای مجوز از وزارت صنعت باشند، این در حالی است که از تاریخ این مصوبه تاکنون برخی شرکت‌ها نسبت به پیش‌ فروش خودرو بدون دریافت مجوز اقدام کرده‌اند، اما حال با گذشت بیش از یک سال از این اتفاق، به تازگی صدای سازمان حمایت درآمده است.
وی ادامه داد: حالا که شکایت‌های زیادی نسبت به پیش‌فروش‌های غیرقانونی خودرو مطرح شده، سازمان حمایت با تأخیر به این مسئله وارد شده و نام شرکت‌های غیرمجاز را اعلام کرده است، این در حالی است که فهرستی از اسامی شرکت‌های متخلف در مرداد سال قبل از سوی اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل به دستگاه‌های مربوطه ارائه شده است، ولی حالا سازمان حمایت با تأخیر 14 ماهه به این مسئله وارد شده است.
مؤتمنی با بیان اینکه در حال حاضر همه می‌دانند که ثبت سفارش واردات خودرو متوقف است و اگر کسی برای پیش‌‌فروش ثبت‌نام کند نمی‌تواند نسبت به واردات خودرو اقدام کند، افزود: در این شرایط سازمان حمایت وارد موضوع شده در حالی که در خرداد ماه که ثبت‌نام‌ها بسیار زیاد بود و شکایت‌های زیادی مطرح می‌شد، هیچ عکس‌العملی را از سوی سازمان حمایت شاهد نبودیم و حتی در برخی موارد نیز از این شرکت‌ها حمایت عملی می‌شد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر تعداد شکایت‌های ارائه شده به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران بسیار زیاد شده و به همین دلیل سازمان حمایت مجبور به ورود به مسئله شده است، در حالی که وظیفه‌اش جلوگیری از جرم است.
به گفته وی، زمانی که ثبت سفارش واردات خودرو بسته شد، برخی افراد که انبارهایشان پر از خودرو بود، از این موضوع سوء‌استفاده کردند و سود بالایی را به جیب زدند. طبق قانون، واردکنندگان می‌توانند سود 10 تا 15 درصدی را کسب کنند نه سود 100 درصد! در حالی که شرکت‌های سودجو در شرایطی که ثبت‌سفارش بسته شد، به سودهای نجومی رسیدند.
رئیس‌اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل با بیان اینکه سازمان حمایت فقط نام حمایت از تولیدکننده را یدک می‌کشد،‌ گفت: اقدامی برای حمایت از مصرف‌کننده توسط این سازمان انجام نمی‌شود.
مؤتمنی با بیان اینکه حدود یک ماه است تعداد شکایت‌های مطرح شده در مورد شرکت‌های متخلف پیش‌ فروش‌کننده خودرو کمتر شده است، گفت: خریداران متوجه ماهیت این شرکت‌ها شده‌اند و مراجعه کمتری برای ثبت‌نام دارند.
وی افزود: این شرکت‌ها تا زمانی که ورودی داشته باشند، به مردم سود پرداخت می‌کنند و یا در ازای خودرویی که نمی‌توانند تحویل دهند، پول مردم را با تأخیر پس می‌دهند اما وقتی ورودی شرکت کم شود، دیگر به تعهداتشان عمل نمی‌کنند.
مؤتمنی با بیان اینکه پیش‌فروش خودرو توسط شرکت‌های اعلام شده تخلف محسوب می‌شود،‌ گفت:‌ اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل تعهدهایی را از این شرکت‌ها گرفته و در صورت پیش‌فروش خودرو با آنها برخورد خواهد شد.
سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اخیراً فعالیت شرکت‌های عظیم خودرو، مفتاح رهنورد، داتیس خودرو، طاها خودرو، شهر خودرو، آداک خودرو و پرشین پارس را به دلیل نداشتن مجوزهای لازم در پیش‌ فروش خودرو غیرقانونی اعلام کرد.
حالابه خبر زیر نیز توجه بفرمایید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم گفت: 12 هزار میلیارد تومان در تیراژ تولید ال نود قبل از قرارداد اخیر با رنو، خسارت رنوی فرانسه به صنعت خودروی کشور فقط در خصوص ال نود بود که مردم آن را پرداخت کردند.




به گزارش خبرگزاری دانشجو، علی علی‌لو در مناظره صنعت خودرو در دانشگاه علم و صنعت با اشاره به انحصار دولتی صنایع در کشور، گفت: هر بنگاه اقتصادی و تولیدی و صنعتی که دولتی باشد چون رانت و انحصار دارد، محال است در آن فساد ایجاد نشود.
وی افزود: وقتی تولید رقابتی نشد باید یک سری افراد را راضی نگه داشت. در این گونه شرکت‌ها هیئت مدیره‌ها و پاداش‌های آن‌چنانی وجود دارد که همین الآن هم برقرار است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم یکی از تخلفاتی که به قوه قضائیه ارسال کردیم و بارها بابت رسیدگی به این پرونده‌ها گلایه کردیم این بود که شرکتی را که زیان‌ده بوده توسط حسابرس خریداری شده حسابش مثبت نشان داده می‌شد پاداش‌های میلیونی و چند ده میلیونی پرداخت می‌کرد و وقتی نوبت به مالیات می‌رسید خود را زیان‌ده نشان می‌دادند که اداره مالیات به این تناقض‌ها معترض شده بود. مواردی از این دست قیمت خودرو را افزایش داد.
علیلو در ادامه تصریح کرد: تخلفات و جفاهای شرکت رنو در قرارداد، قیمت ال نود را غیرمنطقی بالا برد.
وی گفت: در برآورد کارشناسان تحقیق و تفحص از خودروسازان مشخص شد هر دستگاه ال نود 10 الی 12 میلیون تومان از قیمت واقعی خودش گران‌تر به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این بهای مازاد را مردم می‌پردازند. دلیل این اضافه بار مالی روی دوش مردم، فقط تخلفات رنوی فرانسه از متن قراردادش است.
این نماینده سابق مجلس افزود: 12 هزار میلیارد تومان در تیراژ تولید ال نود قبل از قرارداد اخیر با رنو، خسارت رنوی فرانسه به صنعت خودروی کشور فقط در خصوص ال نود بود که مردم آن را پرداخت کردند.
گفتنی است چندی قبل، مدیر منطقه‌ای رنو در ایران گفته بود: ایران اولین کشور در منطقه و سومین کشور در جهان برای رنو است.
پاسکال فلتن با بیان اینکه در سال گذشته ۱۶۲ هزار دستگاه خودروی رنو در ایران تولید شده، اظهار کرد: رنو از سال ۲۰۰۴ در ایران حضور داشته و تاکنون ۷۵۰ هزار دستگاه از محصولات آن در ایران تولید شده است.
این مقام مسئول در شرکت رنو گفته است: سیاست ما حرکت به سمت بومی‌سازی بالا در ایران است. در حال حاضر ۶۵ تامین‌کننده و قطعه‌ساز در ایران داریم که برمبنای استاندارد جهانی رنو در ایران تولید می‌کند.
ثروت‌اندوزی فرانسوی‌ها از جیب ملت ایران با وجود دشمنی‌های فراوان این کشور با ما همچنان ادامه دارد ولی باز هم برخی مسئولان علاقه عجیبی به بستن قرارداد با این خودروساز دست دوم دارند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۹۶ ، ۱۶:۰۲
غلامعلی محمودی

شعار فرزند کمتر و «روزی مقدر»

يكشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۴ ب.ظ

از نظر قرآن، رزق و روزی دست خدا است و فضل الهی موجب افزایش آن است. البته در فضل الهی تلاش لازم است، در حالی که در رزق و روزی مقدر، نیازی به تلاش نیست. خدا می‌فرماید: الله یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَیَقْدِرُ لَهُ إِنَّ اللهَ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ ؛ خدا بر هر کس از بندگانش که بخواهد روزى را گشاده مى‌گرداند و یا بر او تنگ مى‏‌سازد؛ زیرا خدا به هر چیزى داناست. (عنکبوت، آیه 62)
همچنین از نظر قرآن، خداوند قبل از آنکه خلقی آفریده شود همه چیز را در کتاب مکنون آورده و بر اساس آن، جهان مدیریت می‌شود؛ پس نباید نسبت به داده‌ها فرحناک و سرمست و نسبت به گرفته‌ها اندوهگین شد.(حدید، آیات 22 و 23)
با این تفاصیل نباید سنت‌های الهی جاری بر طبیعت از جمله جان و جهان و جامعه را نادیده گرفت. از نظر قرآن، کسانی که شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» می‌دهند برخلاف سنت و قانون الهی عمل می‌کنند؛ زیرا خدا می‌فرماید: وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُمْ مِنْ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَإِیَّاهُمْ؛ و فرزندان خود را از جهت املاق(تنگدستی) نکشید چون ما شما و آنان را روزی می‌دهیم.(انعام، آیه 151)
در جایی دیگر به این نکته توجه می‌دهد که برخی نه به سبب املاق بلکه ترس از املاق اقدام به سقط جنین می‌کنند و یا کودکان را گور می‌کنند. خدا می‌فرماید: وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُمْ خَشْیَهًَْ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیرًا؛ و از بیم املاق فرزندان خود را مکشید. ماییم که به آنها و شما روزى مىبخشیم؛ آرى کشتن آنان همواره خطایى بزرگ است. (اسراء، آیه 31)
خداوند در قرآن با تعابیری چون «املاق و خشیه الاملاق» به این نکته توجه می‌دهد که به جهت بهبود وضعیت اقتصادی خانوار نباید فرزندکشی و سقط جنین کرد؛ زیرا «املاق» از ریشه «ملق» به معنای نرم کردن با خورشت و چرب کردن نان است؛ یعنی شخص نان دارد، ولی می‌خواهد خورشتی را اضافه کند. «تملق» به معنای نرم و چرب کردن یا چرب‌زبانی از همین واژه «ملق» است. اینکه املاق را به معنای تنگدستی گرفته‌اند، معنای مجازی آن است؛ زیرا شخص احساس می‌کند که نمی‌تواند خورشتی در کنار نان و غذای اصلی داشته باشد و از نظر وضعیت اقتصادی در تنگنا قرار گرفته و آسایش و رفاه را از دست می‌دهد یا از دست داده است. پس از نظر قرآن نباید به جهت ترس از دست دادن خورشت و وضعیت اقتصادی خوب و رفاه و آسایش اقتصادی، فرزندکشی و سقط جنین کرد.
به هر حال، کسانی که شعار فرزند کمتر زندگی بهترمی‌دهند یعنی دنبال رفاه اقتصادی هستند و گمان می‌کنند از این راه به آن می‌رسند، در حالی که از نظر قرآن نه تنها این راه درستی نیست، بلکه خطایی آشکار است؛ زیرا رزق و روزی هر کسی معین و مقدر بوده و گشایش و تنگی در دست خدا است، منتها این روزی مقدر با انتخاب راه درست و همت و تلاش انسان به دست می‌آید.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ مهر ۹۶ ، ۲۲:۰۴
غلامعلی محمودی